Po co kucharzowi hotelowemu kilka różnych noży do obróbki żywności? Ponieważ różne noże mają różne kształty i rozmiary ostrza i rozmiary, przez co pracuje się nimi szybciej i łatwiej podczas określonych zadań.
Podobnie jak kucharz używa kilku noży tak i personel sprzątający używa kilku różnych szorowarek w hotelu.
Najbardziej znaną jest klasyczna “jednotarczówka”, którą można doczyścić posadzkę, przeszamponować wykładziny lub wypielęgnować drewniane podłogi. Ale jednotarczówka nie wszędzie wjedzie. Istnieją zakamarki, narożniki, schody, którym podoła tylko mała podręczna szorowarka, która dotrze tam, gdzie nie da sobie rady klasyczna szorowarka. Te miejsca to schody, toaleta lub niecka basenowa.
Kolejne niezbędne narzędzie w rękach sprzątacza to szorowarka pionowa. Obecnie jest hitem w obiektach hotelowych i coraz szybciej wypiera z użycia klasyczne mopy do mycia podłóg.
Dlaczego? Bo szorowarka pionowa zapewnia:
- większą wydajność mycia podłóg
- dokładniejsze czyszczenie
- bezwysiłkowa praca
- mycie bezsmugowe
- oszczędność wody
Szorowarka pionowa to idealna maszyna do mycia podłóg w holu głównym, lobby, restauracji, kuchni, fitnessu lub na korytarze z twardą posadzką.
Ale to jeszcze nie koniec szorowarek do hotelu.
Na pewno warto zwrócić uwagę na szorowarkę walcową z natryskiem środka czyszczącego. Świetnie się sprawdza do szybkiego odświeżenia wykładzin dywanowych (jest przy tym bardzo cicha) lub doczyszczania porowatych struktur płytek basenowych lub kuchennych.
No i na koniec coś dla zwolenników urządzeń robotycznych. Szorowarka, która sama myje podłogi. Wystarczy tylko “zagadać” w jej języku, wcisnąć ENTER i zająć się innymi rzeczami. Mały robot szorujący ogarnie wyznaczone podłogi bez większego trudu.